Despre

…mine

Numele meu este Alex Boia și lucrez în IT, ca programator web, de prin 2006, angajându-mă pentru prima oară imediat ce am terminat întâiul an de facultate. Și fiindcă veni vorba, am absolvit facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul UPB.

Lucrez după un program normal, iar timpul liber mi-l petrec călătorind, făcând sport, citind o carte bună sau combinând oricare din aceste activități.

Îmi plac călătoriile care mă apropie de oameni și locuri, de aceea prefer de cele mai multe ori să merg cu bicicleta sau cu trenul. Îmi plac condițiile minime și cât mai simple, de aceea rareori aleg modalitățile convenționale de a călători.  Nu sunt sponsorizat de nimeni, așa că nu am afinități către un anume producător de echipamente, biciclete, scule, piese sau mai știu eu ce minuni.

…blog

Site-ul de față a luat naștere oarecum inopinat, din dorința de a valorifica într-un mod care să fie util pe viitor, atât mie cât și celorlalți, cunoștințele și impresiile strânse de-a lungul timpului, fie că vorbim de călătorii sau de experiențe profesionale. De aceea, veți găsi aici atât mici jurnale de bord cât și notițe cu profil tehnic.

Fac tot posibilul ca tot ceea ce public aici să fie curat și de calitate și am pretenția ca opiniile voastre să se înscrie în același tipar; altminteri voi face uz fără strângere de inimă de dreptul de veto cu care rolul de administrator m-a înzestrat.

…dreptul de autor

În majoritatea lui covârșitoare, conținutul (text + poze) publicat aici îmi aparține. Atunci când nu e cazul, sunt specificate sursele cu trimitere directă la acestea. Aceeași rugăminte o am și la voi în caz că doriți să preluați o parte din ce găsiți aici.

Nu am pretenția unui acord în prealabil, cu condiția să nu interpretați cu prea mare larghețe termenul ”parte” (spre exemplu, un paragraf e ok, jumătate de articol nu).

…declinarea responsabilității

Evident, sunteți datori să judecați tot ce scriu și descriu eu aici. Ceea ce a fost ok pentru mine și a funcționat într-o anume situație poate să nu vi se potrivească și vouă, iar somnul rațiunii nu numai că naște monștri, dar poate rupe oase sau trânti servere.

Pe scurt, nu pot fi ținut responsabil pentru niciuna din ideile exprimate și trebuie să judecați direct viabilitatea lor.

…mulțumiri

Lui Bogdan Gheorghe, pentru sfaturi de redactare, pentru încurajări, pentru sugestii grafice și multe altele.

Echipei WordPress pentru că a creat o super platformă de redactare pe care eu pot să îmi înșir în voie elucubrațiile.