Viitorul e aici

Cu toată sminteala asta, poate v-au scăpat cele mai importante comunicate din ultima vreme în ceea ce privește digitalizarea politicilor publice și m-am gândit să le trec aici pentru posteritate. Primul ne arată cum leapșa de-a situațiile de urgență este pe cale să treacă la un alt nivel.

Dictatorul Sanitar

Pentru combaterea efectelor Covid19, marele Ayatolah Sanitar a achizționat cel mai nou aparat din domeniul mimării gestionării situatiilor de urgență: Super Scuzatorul 9000.
Cu o interfață prietenoasă și performanțe de invidiat, având rădăcini în cele mai noi descoperiri din domeniul inteligenței artificiale, aparatul pur și simplu nu are egal.
Iată cum functionează.
La prima apăsare de buton, aparatul generează o scuză perfect credibilă.
La a doua apăsare de buton, aparatul generează injurii la adresa contribuabililor.
În sfârșit, la o a treia apăsare de buton, aparatul generează discursuri de propagandă si proiecții cu liderul salvator.
Din funcțiile suplimentare, amintim:
– distribuie automat drone care să comenteze prin blogosferă;
– ajustează automat volumul astfel încât să acopere criticile;
– distribuie constant și automat acuze configurabile la adresa celor care contestă discursul oficial;
– achizționează pe șest materiale neconforme la preț supraevaluat.
––
Super Scuzatorul 9000, suportul indispensabil pentru orice satrap sanitar.
––
Acest aparat este doar un supliment dictatorial. Pentru performanțe maxime se recomandă un regim autoritar echilibrat: ordonanțe militare, intervenționism statal extrem, arest colectiv la domiciliu, gazare sau bătaie cu jandarmi, plasarea unei puteri ridicate pe mana instituțiilor cu grad ridicat de arierat mental (ex. miliție).

Iar al doilea ridică, după toate temeiurile dreptei judecăți, întrebarea dacă nu cumva rolul milițianului modern este în pericol:

O importantă firmă din domeniul securității naționale, cu sediul în Moscova, strada Lubyanka, a anunțat o descoperire capabilă să schimbe complet peisajul legii și ordinii la nivel mondial: bastonul autonom de miliție, capabil să ceară singur declarația.
Cu o capacitate uimitoare de stocare și interpretare, bastonul poate recunoaște nu mai puțin de 100 de cuvinte, de 10 ori mai multe decât milițianul clasic. În plus, la nevoie, poate detașa 10 minibastoane capabile să recite discursuri prestabilite precum: „puneți masca”, „în case, vă rugăm”, „trăiască ayatolahul sanitar” sau „scopul nostru nu este să amendăm”.
Odată cu anunțul făcut de firma producătoare, o comandă importantă, dar anonimă a fost facută de către o țară dinspre Porțile Orientului.