Malum immedicabile

Motto
Capra sare masa, iada sare casa.

Oana Irina Coantă, patroana de la Bistro de L’Arte a scris pe Facebook, pe data de 25 Septembrie, următoarea jelanie și singurul motiv pentru care reiau aici ce i-am zis pe profilul ei este ca mi-a șters comentariul; nu-i așa, cum oare altcumva putea să-l combată?

Exhibit A

Văd că insistă cu nădejde și temei pe marota de-a-mpărți banii de amendă: nu este nici prima, nici ultima oară când a pus problema cu atâta impertinență și, înainte de a o combate pe chestiunea de fond, aș vrea mai întâi să vedem cum stau lucrurile cu banii de amendă pentru care ar trebui să organizăm o chetă.

STADIU BISTRO DE L'ARTE 27 August 2021

STADIU BISTRO DE L’ARTE 27 August 2021

După cum bine știți, așa cum a existat o schema de ajutor pentru presă (care, după cum se vede, a funcționat, pentru că toată presa rulează același scenariu), a existat, printre altele și o schemă de ajutor pentru HORECA.

STADIU BISTRO DE L'ARTE 24 Septembrie 2021

STADIU BISTRO DE L’ARTE 24 Septembrie 2021

Evident, nu a lipsit de la apel nici Bistro de L’Arte și vom urmări împreună situația la datele de 27 August 2021, respectiv 24 Septembrie 2021. Click pe datele în cauză și puteți vedea fișierele brute, așa cum au fost publicate. Mai sus aveți și capturi de ecran.

Astfel Bistro De L’Arte SRL avea pe data de 27.08.2021 un dosar cu stadiul de „In curs de evaluare/Clarificari”, cu numărul de ordine 2604, pentru suma de 267339.8 LEI.
Pe data de 24.09.2021 acest dosar era cu stadiul de „Aprobat”.

Și nici măcar nu m-am uitat să văz câte parale a-ncasat pe 2020, dar îmi e suficient acest raport cât să pot spune direct: deja am plătit amenzile ei și deja am luat apă.
Și noi, și urmașii noștri, căci banii pe care îi primesc ei acum nu sunt din altceva decât din împrumuturile facute de Super-Cîtu. Într-adevar, lucruri fantastice se întamplă pentru toți românii, dar pentru unii români sunt mai fantastice decât pentru alții.

Banii ăia sunt, scurt spus, mita pentru ca horecarii să înghită pe nemestecate trăznăile pandemice ale guvernului fără să cârtească, ceea ce au și facut, lucru care mă aduce la problema de fond:  HORECA, nu a luat niciodată atitudine pe chestiunea Țidulei Verzi atunci când a fost pusă pe tapet.

A tăcut și în schimb și-a scos peste vară, suplimentar, pârleala pe spinarea clienților (care sunt și contribuabilii din avutul cărora primesc ajutoarele) trimițând prețurile în Al Nouălea Cer și calitatea în Al Nouălea Fund de Iad.
În caz că se întreabă lumea de ce nu îi doare foarte mult în fund de faliment, iată de ce: au primit deja plata.

Iar dacă ea (și alții, sunt sigur) ies acum și-ncearcă să ne ducă de nas cu o ceață irespirabilă de idei este nu ca să se justifice față de noi, ci ca să arate stăpânilor că sunt cuminți și-și țin partea de-nțelegere. Corect ar fi fost ca oricine publică ceea ce publică madam Coantă să emită și o addenda cu câți bani a luat de la stat prin scheme de ajutorare.

PS: Marius Tudosiei, de la Băcănia Veche SRL, care o tot tămâiază, are și el un dosar depus. Ultimul status: „Transmisa”. Numar de ordine: 7136. Suma: 194508 LEI.

PPS: Suma totală primită sau în curs de primire la data de 24.09.2021 de către horecari este de: 3.149.132.170 LEI, adica vag 636.289.243,33 EUR. Doar HORECA, da?